Studentenvereniging Arboricultura viert 110e verjaardag

01-12-2018

Studentenvereniging Arboricultura, verbonden aan Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) in Velp, pakt uit met haar 110e verjaardag. Vanaf 1 december viert de vereniging haar 22e lustrum met een reünie, een groots feest op de hogeschool en verschillende andere activiteiten. Arboricultura is de oudste hbo-studentenvereniging van Nederland. 


Studentenvereniging Arboricultura werd in 1908 opgericht in Boskoop door studenten van de Rijkswintertuinbouwschool. Na een fusie met drie andere hogescholen verhuisden de school met de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting en de studentenvereniging in 1993 samen naar Velp. Arboricultura vestigde zich daar in het zogenoemde Veilinghuis te Velp, ook wel bekend als Sem-café. Halverwege 2010 verhuisde de vereniging naar het huidige pand aan de Duizelsteeg 21 in Arnhem. In de soos, die doordeweeks open is, wordt regelmatig gefeest. Ook zijn er andere gezellige avonden en wordt er bijvoorbeeld samen met omliggende cafés een dartcompetitie gehouden. 

Betrokken

Inmiddels is Arboricultura alweer 25 jaar gevestigd in Velp en sociaal erg betrokken bij de plaats. Er is een goede band met Velp Voor Oranje (VVO). Elk jaar draagt de vereniging een steentje bij tijdens de koningsdagviering en wordt er een krans gelegd tijdens de herdenking van moedige mensen. Ook legt de vereniging een krans op de Nationale Herdenking op 4 mei in zowel Boskoop als in Velp.


"Arboricultura, de prachtige studentenvereniging van HVHL en Helicon, bestaat op 3 december 2018 110 jaar. 110 jaar! Wat een prachtige historie, wat een mooie studentenvereniging! Zij is daarmee de oudste hbo-studentenvereniging van heel Nederland. Meer dan een felicitatie waard! Iets om trots op te zijn. Als studentenvereniging, maar ook als onderwijsinstellingen HVHL en Helicon," zo schrijft Peter van Dongen, voorzitter College van Bestuur HVHL, in de almanak van het 22ste lustrumjaar.

Feest

Het afgelopen jaar is het lustrum gevierd met tal van lustrumactiviteiten. De Gaîten (zo worden leden van Arboricultura ook wel genoemd) hebben een bezoek gebracht aan Boskoop. Ook werd de Arbori-top-110 gepresenteerd, met de meest gedraaide liedjes van de afgelopen jaren.

Het lustrumjaar wordt afgesloten met de lustrumweek. Deze week wordt afgetrapt op zaterdag 1 december met een reünie in het Sem-café. Op 3 december, de officiële verjaardag, is er een groots feest op HVHL. Niet alleen (oud-)leden worden hiervoor van harte uitgenodigd, maar ook andere studenten, docenten en medewerkers die met de school verbonden zijn.

De leden van studentenvereniging Arboricultura willen iedereen bedanken die op welke manier dan ook bijgedragen heeft aan het bestaan van deze prachtige vereniging. Ze hopen dat studenten nog lang mogen genieten van zo’n fijne plek om mensen te ontmoeten, verhalen te delen en veel te leren.