Kok in de klas voor bijna 600 leerlingen in Sneek en omgeving

16-04-2018

Afgelopen vrijdag, 13 april, kregen bijna 600 leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 op 15 scholen in Sneek en omgeving zogenoemde 'Smaaklessen'. Deze werden verzorgd door bijna 100 studenten van ROC Friese Poort en Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL).

Wethouder Mark de Man van de gemeente Súdwest Fryslân en projectleider Voedseleducatie Jeannette Nieuwenhuis van HVHL gaven het startsein op de Sint Maartenschool in Bolsward. De kinderen én de studenten waren heel erg enthousiast. Ze gebruikten al hun zintuigen bij het proeven van gekleurde yoghurt, de voeldoos met groenten en het maken van een gezonde wrap. Zo ontdekten ze dat gezond eten ook lekker kan zijn!

De les Smaaklessen ‘Kok in de klas’ is een samenwerking met GGD Fryslân, makelaars Jong Leren Eten van GGD en IVN, Mama Mascha, Poiesz en HVHL. Het is één van de betekenisvolle projecten van ROC Friese Poort “Midden yn’e mienskip”, waarmee aangehaakt wordt bij de ambitie van Leeuwarden/Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa (LF 2018).

Les Smaaklessen ‘Kok in de klas’ op de Sint Maartenschool in Bolsward
Smaaklessen 'Kok in de Klas' op Omrop Fryslân Kijk (6’25 – 8’22)