6 oktober open stal op Dairy Campus tijdens Weekend van de Wetenschap

04-10-2018

Tijdens het Weekend van de Wetenschap openen op meer dan 200 locaties in Nederland diverse organisaties hun deuren om bezoekers van jong tot oud de kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie.

Dairy Campus is hier één van. Op 6 oktober kun je kijken welke onderzoeken er onder andere plaatsvinden in de 7 verschillende stallen. In één stal vindt bijvoorbeeld het voedingsonderzoek plaats, in een andere stal worden de gassen (uit mest) gemeten. Daarnaast is er nog een stal waar koeien met 'zwangerschapsverlof' gaan. Er is ook een melkstal met een carrousel waar 40 koeien tegelijk in gemolken kunnen worden. En je kunt zuivelproefjes doen bij het Smaaklab, verzorgd door studenten Voedingsmiddelentechnologie.

In samenwerking met het Applied Research Centre Food & Dairy wordt deze dag georganiseerd. Een ieder is welkom om een kijkje achter de schermen van dit onderzoeksbedrijf te nemen en te ondervinden wat voor mooie dingen er op Dairy Campus gebeuren in samenwerking met Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). Een leuke, inspirerende en interactieve dag voor jong en oud!

Voor meer informatie: https://www.dairycampus.nl/nl/Home/show/Maak-kennis-met-de-wetenschap-van-een-koe.htm