VHL-Nordwin Zonnebootteam sterk voor het nieuwe seizoen

31-05-2017

Inmiddels is, na een race in België en een bijeenkomst met Solar Sport One in Almere, het wedstrijdseizoen voor het Van Hall Larenstrein-Nordwin Zonnebootteam echt begonnen. Na maanden hard klussen aan de boot dacht het team eindelijk klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Kennelijk klopt voor hen het gezegde “Koop een boot, werk je dood” toch.

Ecorace Challenge

Na het vorige wedstrijdseizoen heeft het team onder andere het gehele elektrische circuit binnen de boot vervangen en zijn er nieuwe aankopen gedaan. Uiteindelijk moest op het laatste moment alsnog veel gebeuren aan de boot. Een groot deel van het enthousiaste (en gemotiveerde) team heeft in de weekenden en op doordeweekse avonden hard doorgewerkt aan de boot.


Door het harde werk heeft het team kunnen deelnemen aan de Ecorace-challenge in het Belgische Leuven. Helaas bleken er nog enige gebreken te zijn, hierdoor werd er de eerste avond tot diep in de nacht doorgewerkt aan de boot. Gelukkig was het team niet de enige en was TU Antwerpen ook nog druk bezig. Ook de andere dagen van de wedstrijd in Leuven vroegen veel energie van het VHL-Nordwin Zonnebootteam en van varen is uiteindelijk weinig terechtgekomen, helaas.

Hulp van het WAC

Terug in Nederland begon het proces van klussen opnieuw. Gelukkig kregen men van Antje Hagendorf (Managing director van het WAC) toestemming om in het Waterapplicatiecentrum (WAC) binnen Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) een testopstelling te maken. Met dank aan de eigen teamleden en leden van het Dutch Solar Boat Team uit Leeuwarden zijn er in een korte tijd zeer veel vorderingen gemaakt aan de boot. Op deze manier was deze op tijd klaar voor het NK.

Eneco Zonnebootrace

Op 26 en 27 mei jl. deed het team mee aan de Eneco Zonnebootrace in Akkrum, wat tevens het Nederlands Kampioenschap is. Dit was nog even spannend, aangezien ze de dinsdag voor de wedstrijd erachter kwamen dat er een kortsluiting zat in een cruciaal onderdeel voor de aansturing van de motor. Gelukkig kon er net op tijd een vervangend onderdeel geregeld worden om alsnog mee kunnen doen op het NK. Gedurende de wedstrijd is het team op twee van de drie onderdelen als derde geëindigd. Op het derde onderdeel, de sprint, viel op hoge snelheid de motor uit, met als gevolg dat door de kracht van het water het staartstuk krom boog en de romp beschadigde. Gelukkig heeft dit geen invloed gehad op de ranking en is het VHL-Nordwin Zonnebootteam in het algemeen klassement ook als derde geëindigd!