Symposium Effectieve natuurmarketing

25-10-2017

Symposium Effectieve natuurmarketing

Op donderdag 16 november vindt in Velp het symposium Samen voor Natuur plaats. Het thema is dit jaar: Effectieve natuurmarketing.

Op allerlei manieren proberen natuurbeheerders het publiek in contact te brengen met natuur. Dat is echter geen eenvoudige opgave. Tijdens het symposium krijgen we een kijkje in de keuken van ervaren marketeers en kijken we naar recente marketingvoorbeelden uit de groene sector. Kan een andere marketing meer mensen op de been brengen? Welke methodes en technieken hebben duurzaam effect?

Het symposium start met een lezing van Rinia Willemse, senior marketeer bij Natuurmonumenten. Zij vertelt over het ontwerpproces en de effecten van de marketingcampagne OERRR. Vervolgens legt Rob Warmenhoven, docent marketing bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) en aan de Arnhem Business School, OERRR en andere voorbeelden onder de loep van de marketingtheorie.

Aansluitend zijn er parallelle sessies waarin we op zoek gaan naar succesfactoren van bijvoorbeeld safari’s op de Hoge Veluwe of de Hortus in Nijmegen. Je kunt ook aan de slag met een workshop over het maken van bordjes die de natuur helpen het hart van bezoekers te veroveren.

Wil je je meteen aanmelden? Vul het aanmeldingsformulier in.

Meer informatie en het programma vind je op de pagina Samen voor Natuur.

Samen voor Natuur wordt mede mogelijk gemaakt door het Onderwijsvernieuwingsprogramma