Stem op het kunsttoillet van Van Hall Larenstein voor CH2018!

18-07-2017

Afgelopen najaar zijn verschillende mbo- en hbo-onderwijsinstellingen door Verno Materieel Verhuur gevraagd in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 (CH2018) een toilet te ontwerpen waarbij duurzaamheid, innovatie en groen de hoofdrol zouden spelen. Studenten en docenten van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL), leerbedrijf 2018DOIT  Friesland College, NHL Hogeschool, ROC Friese Poort en Stenden Hogeschool namen deze uitdaging aan.

Vanuit HVHL hebben Milieukunde-studenten Marten de Vlugt, Maartje van Tellingen, Selena de Wit en Noud Dijkema een toiletontwerp gemaakt. Zij deden dit als opdracht in de module LMK230 Water Treatment & Soil Remediation. Op de foto is het resultaat te zien:

Kunsttoilet Van Hall Larenstein

Stemmen kan tot medio september 2017

Op 10 juni jl. werd tijdens het Promised Land Festival bij Recreatieterrein Groene Ster alle kunsttoiletten onthuld door wethouder Jan Atze Nicolai. Na deze onthulling kunnen festivalbezoekers rondom in Friesland een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete kunsttoilet. Na afloop van het evenementenseizoen (medio september 2017), als de kunsttoiletten rondom in Friesland te bewonderen zijn geweest, worden de stemmen geteld. Het toilet met de meeste stemmen mag zich de publiekslieveling noemen. Het kernteam CH2018 van HVHL hoopt natuurlijk dat dat ons kunsttoilet wordt!

Breng dus nog snel je stem uit via onderstaande link:

Breng je stem uit! klik hier
Logo Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018