Opleiding Milieukunde doet mee met Kunsttoiletten-project CH2018

18-01-2017

Uitgedaagd door Verno Materieelverhuur gaan studenten en docenten van de opleiding Milieukunde aan HVHL aan de slag met het verduurzamen van een mobiel toilet. Binnen een aantal modules van de opleiding wordt gedurende de ontwikkelfase via korte of langere opdrachten meegewerkt en gedacht. Ook het 'Green Office' en 'Koplopers voor duurzaamheid' doen mee. NHL, Stenden, Friese Poort en het Friesland College nemen elk ook een mobiel toilet voor hun rekening.

Het doel is om in het voorjaar van 2017 het vernieuwde toilet te presenteren. Een breinbreker voor het team van Milieukunde: welke duurzame aanpassingen, innovatieve oplossingen en groene ideeën maken de toiletten toekomstbestendig? Een toilet wat wordt gevoed door zonne-energie? Het gebruik van volledig recyclebare materialen?

De gerealiseerde toiletten worden het gehele evenementenseizoen, dat is van april t/m september 2017, in gebruik genomen op diverse evenementen in de regio, zoals Welcome to the Village, het Fries StraatFestival, CityProms en het Veenhoopfestival. Bezoekers van de betreffende evenementen kunnen dan stemmen op hun favoriete ontwerp/mobiele toilet. HVHL strijdt natuurlijk voor een overwinning!

Meer weten over dit project?

Je kunt contact opnemen met de opleiding Milieukunde via Korrie Hoekstra, tevens lid van de kerngroep CH2018 bij HVHL. Ook is er eerder een nieuwsbericht gepubliceerd vanuit leverancier Verno.

Mobiele toilet opleiding Milieukunde CH2018