Operatie Steenbreek-trofee dit jaar voor Leeuwarden

21-09-2017

Gemeente Leeuwarden heeft afgelopen woensdag op de Nationale Groendag de Steenbreek-trofee gewonnen. Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) is via het Kenniscentrum voor Burgers en Biodiversiteit, samen met gemeente Leeuwarden, Wetterskip Fryslân, de Friese Milieu Federatie, Nordwin College en Provincie Fryslân partner van Operatie Steenbreek in Leeuwarden.

In totaal waren er zeven gemeenten genomineerd voor de trofee. Isabelle Diks, Tweede Kamerlid en ambassadeur van Operatie Steenbreek, maakte dit bekend op de Nationale Groendag in Krimpen aan den IJssel. Leeuwarden is een van de icoon-gemeenten van Operatie Steenbreek en is al vanaf het eerste uur aangesloten. De jury vond de participatie met de buurtbewoners heel sterk.

Operatie Steenbreek

Leeuwarden is een van de 48 Nederlandse steden die met Operatie Steenbreek die de uitdaging is aangegaan om verstening van de stad tegen te gaan. Hierdoor kan het water namelijk niet goed wegstromen en krijgen we steeds vaker te maken met wateroverlast. De biodiversiteit gaat erop achteruit en het zorgt voor hittestress.

Actie 23 september a.s. 'Tegel eruit, fruitstruik erin'

Zaterdag 23 september a.s. organiseert Operatie Steenbreek in samenwerking met Groei en Bloei en Wijkpanel Tjerkhiddes/Cambuursterhoek de actie 'Tegel eruit, fruitstruik erin' in de wijk Tjerkhiddes/Cambuursterhoek in Leeuwarden. Wie tussen 12.00 uur en 16.00 uur een tegel inlevert bij de Operatie Steenbreek-stand krijgt er een fruitstruik voor terug!

Tegel eruit, fruitstruik erin