Mag ik je aandacht? - Decanendag Leeuwarden

19-01-2017

Op donderdag 16 februari 2017 organiseren Stenden Hogeschool, NHL Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) de Decanendag. Niet alleen decanen maar ook studiekeuzeprofessionals, loopbaanbegeleiders en studiekeuzebegeleiders zijn van harte welkom op deze dag! Het thema van deze editie luidt: ‘Mag ik je aandacht?’

Je wilt je leerlingen of studenten graag zo goed mogelijk aandacht geven. En het liefst zo individueel mogelijk. Niet altijd even makkelijk tijdens je drukke dag, hollend van de ene les naar het andere overleg. Hoe kun je ervoor zorgen dat je je leerlingen de aandacht geeft die ze verdienen? Hoe richt je je organisatie zo in dat je in staat bent aandacht te geven? En hoe help je je leerlingen zodat zij in staat zijn meer aandacht te hebben en zich te concentreren?

Deze Decanendag geeft je tips & tricks en helpt je zo op weg met een interessante inleiding, best practices en boeiende discussietafels.

Lezing door Dr. Ir. Albert Weisahaupt

Dr. Ir. Albert Weishaupt leidt de Decanendag in met een keynote over persoonlijke aandacht. We zien allemaal het belang in van aandacht, maar hoe veranker je het in de structuur van een onderwijsorganisatie? Welke veranderingen zijn nodig om persoonlijke aandacht structureel mogelijk te maken, zonder in te leveren op andere gebieden? En hoe vind je hiermee de beste aansluiting tussen voortgezet onderwijs/mbo en vervolgopleidingen op een hogeschool?

Sessies

Het tweede deel van de ochtend kun je aanschuiven bij verschillende sessies onder leiding van professionals uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Hier kun je je laten inspireren, informeren en van gedachten wisselen over uiteenlopende onderwerpen die aansluiten bij het thema 'motivatie'. Het uitgebreide programma is te vinden op www.decanendag.nl.