Intensieve samenwerking met India op mastergebied

13-06-2017

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL), de Welingkar Universiteit in Mumbai (India) en Agricultural Development Trust Baramati hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor een intensieve samenwerking op het gebied van masterprogramma’s. Dit is een intensivering van een succesvolle samenwerking met India, waar sinds zes jaar op het gebied van de bachelorprogramma’s Agribusiness & Business Administration en Animal Husbandry al een studentuitwisselingsprogramma bestaat. Komend collegejaar (2017-2018) zullen beide partijen uitgebreid de samenwerking op mastergebied onderzoeken en testen, met de intentie om vanaf september 2018 definitief van start te gaan.

Versterking

Vanwege de overeenkomsten in focusgebieden tussen de instellingen zal de samenwerking uiteindelijk zorgen voor een versterking van de masterprogramma’s die in Nederland en India aangeboden worden. “Jaarlijks tonen veel studenten interesse in onze masterprogramma’s, maar wij hebben niet de capaciteit om ze allemaal toe te laten” legt prof. Nilesh Nalawade, CEO van de Agricultural Development Trust Baramati, uit. “Dankzij de samenwerking met HVHL kunnen we de masterpogramma’s uitbreiden naar Nederland en dus meer studenten de mogelijkheid bieden om van start te gaan. Ook kunnen zij kiezen om een masterprogramma te volgen aan HVHL, in Nederland.”

Internationale ambities

HVHL, Welingkar Universiteit en Agriculture Development Trust (ADT) Baramati hebben sterke internationale ambities en deze samenwerking is op dat gebied voor alle instellingen een grote stap voorwaarts. “We zijn erg trots dat we nu naast de bachelorprogramma’s ook met onze masters APCM (Agricultural Production Chain Management) en MOD (Management of Development) deze volgende stap in het internationaliseringsproces kunnen zetten” vertelt Harry Ankoné, directeur van het domein Delta Areas and Resources aan HVHL. “Met de werkgroep India is de afgelopen maanden hard gewerkt aan deze samenwerking, dus we zijn zeer verheugd dat de handtekeningen van drs. Peter van Dongen (College van Bestuur, HVHL), prof. Dr. Uday Salunkhe (group director, Welingkar) en prof Nilsh Nalawade (ADT Baramati) zijn gezet!”

Arnhem Studiestad

Samenwerkingen als deze komen ook de ambities van Arnhem (en regio) als studiestad ten goede, met het oog op een uitbreiding van het internationale netwerk. Binnen het actieprogramma Arnhem Studiestad werken de gemeente Arnhem en de hogescholen HVHL, de HAN en ArtEZ samen aan de profilering van Arnhem als aantrekkelijke stad voor jongeren om te komen studeren. En om na de studie te blijven werken en te ondernemen. Dit wordt vooral bereikt door te focussen op de hoge kwaliteit en uniciteit van de opleidingen, de uitstekende voorzieningen voor studenten, en door het faciliteren van ontmoetingen. De internationale student verdient hierbij speciale aandacht. Voor deze groep worden specifieke activiteiten ontwikkeld, netwerken gerealiseerd en praktische zaken rond huisvesting, sport en cultuur geregeld.