Film 'Down to Earth' draait bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden

03-05-2017

Hij heeft al in verschillende bioscopen gedraaid en veel publiciteit gehaald: voor wie hem nog niet gezien heeft -of voor iedereen die hem nog wel eens wil zien-: op donderdagavond 11 mei a.s. draait op Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) Leeuwarden de documentaire 'Down to Earth'.

De film begint om 19.00 uur en aansluitend vindt er van 20.45 tot 21.45 uur een discussie plaats onder leiding van de organisatie rondom deze documentaire. Iedereen is welkom maar vol = vol.

Aangeboden door Animals and Business Applied Research Centre

De documentaire wordt aangeboden vanuit het Animals and Business Applied Research Centre. Het geeft een bewustwording die aansluit bij de ambitie van het ARC: 'creating shared values for people and planet'. De documentaire en discussie zijn gratis toegankelijk, wel vragen we in ruil daarvoor een donatie t.b.v. een goed doel: een zorgboerderij in Roemenië.

Zorgboerderij 'Ferme Bettine'

Onlangs heeft het lectoraat Sustainable Agribusiness in Metropolitan Areas de boerderij bezocht in het kader van een onderzoeksproject in Roemenië. 'Ferme Bettine' is een zorgboerderij in Gagesti, Roemenië. Hier werken verstandelijk beperkte mensen die medeverantwoordelijk zijn voor de geitenkaasproductie op de boerderij. Er is geld nodig om de zorgboerderij draaiende te houden. Niet alleen voor de productie van de geitenkaas, maar vooral ook om deze mensen via dit werk een rol in de maatschappij te kunnen blijven bieden.

Zorgboerderij Ferme Bettine in Roemenië

Over 'Down to Earth'

De documentaire laat de spectaculaire belevenissen zien van Rolf Winters en Renata Heinen die samen met hun drie kinderen over de hele wereld reisden. Tijdens hun vijf jaar durende reis leven ze bij verschillende stammen op zes continenten. Ze gingen op zoek naar levenswijsheden van volkeren die nog echt verbonden zijn met de natuur. Down to Earth is een documentaire over onze ware natuur, met spirituele wijsheden recht uit het hart die uitnodigen tot een andere kijk op onze maatschappij, onze sociale relaties en de manier waarop we in het leven staan. Down to Earth werd bekroond met diverse awards op internationale filmfestivals en heeft inmiddels al meer dan 100.000 bezoekers getrokken in Nederland.

"We didn't inherit the earth from our parents, we borrow it from our children."

De officiële filmposter Bekijk hier