Stel & Van Koot en Hydro Verde winnaars Business Fair 2016

16-06-2016

Studentbedrijven Stel & Van Koot en Hydro Verde zijn de winnaars van de Business Fair van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). Met het idee om tijgernootjes uit Afrika te importeren, overtuigden Ben Stel en Daan van Koot de jury voor het meest kansrijke marktplan. Stel & Van Koot won daarmee een bedrag van €250,-, beschikbaar gesteld door de Rabobank. Collega-studenten Hydro Verde gingen er met de HVHL-prijs vandoor; de hogeschool stelde hetzelfde bedrag als Rabobank beschikbaar. Het verbouwen van kruiden op de vensterbank, door middel van een innovatief idee waar geen aarde aan te pas komt, vond de jury de beste business presentatie.

Voor winnaars Stel & Van Koot (International Development, Sustaineble Value Chains) kwam de overwinning onverwachts. ‘Wij gingen vrijdagochtend naar school met de gedachte om ons concept te laten zien en daarna weekend te vieren. Dat we zouden winnen was niet bij ons opgekomen. Tijdens het presenteren van ons plan bij de Rabobank in april was de feedback positief, maar daarna het meest kansrijke plan hebben verwacht je niet. Geweldig!’. Het geldbedrag komt de mannen goed uit. ‘In de zomervakantie gaan we ons transportplan verder uitwerken en hiervoor op reis. Ben gaat de markt in Europa verkennen en ik ga naar Ghana. Wij hopen aan het eind van dit jaar onze eerste levering te hebben’, aldus Van Koot.

Voor Hydro Verde (Bedrijfskunde en Agribusiness) was de overwinning geen verrassing. ‘De docenten waren heel erg enthousiast over ons product en van anderen kregen wij ook veel positieve feedback. Stiekem gingen wij er vanuit dat we zouden winnen’, lacht teamlid Sherif Moussa. Dat de studenten echte ondernemers zijn valt niet te ontkennen. Volgens Moussa heeft het team via hun website al zo’n twintig kruidensystemen verkocht. ‘Wij adverteren via social media, flyers en mailings.’

‘Here stands a very proud CEO’

Peter van Dongen, voorzitter college van bestuur van HVHL was trots en onder de indruk van alle concepten die waren bedacht. ‘Here stands a very proud CEO of HVHL’, zei hij tijdens de prijsuitreiking. Ook Bart van Meer, van Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA), die de HVHL award aan winnaar Hydro Verde uitreikte was enthousiast. Hij noemde de innovatieve ondernemingen: ‘fantastisch!’. De jury voor de HVHL-prijs bestond uit Van Meer en zijn collega Hanneke Fraaije. Bij de Rabobank-prijs bestond de jury uit Stephan Veen (directeur bedrijven Rabobank Arnhem) en Dennis Brus (accountmanager Rabobank Ede).