Voormalig hockeybondscoach Marc Lammers hoofdgast op Boerendag precisiemelkveehouderij

07-06-2016

Op woensdag 22 juni zal voormalig hockeybondscoach Marc Lammers de hoofdgast zijn in het WTC Leeuwarden tijdens de Boerendag ‘Morgen is Vandaag’ van het Precision Dairy Farming-congres. Aanmelden kan nog steeds via de website. Lammers behaalde als bondscoach met het Nederlandse vrouwenteam de gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in 2008 en staat bekend om zijn blijvende drang naar vernieuwing en innovatie. Zo introduceerde hij videosoftware-analyses en hartslagmeters om prestaties van de spelers beter in beeld te kunnen krijgen. 

Topsport en melkveehouderij

In zijn presentatie op de Boerendag zal Lammers de vergelijking trekken tussen topsportprestaties en de melkveehouderij. Ook in de melkveesector zijn steeds meer technologische hulpmiddelen beschikbaar om prestaties te monitoren en te verbeteren. Daarnaast is er volgens Lammers veel te bereiken door goed samen te werken als team en ziet hij daarvoor ook veel mogelijkheden in de landbouwsector.

Precisiemelkveehouderij

Tijdens de Boerendag op 22 juni kunnen melkveehouders en adviseurs de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen rondom precisiemelkveehouderij met elkaar bediscussiëren. De wetenschappers en dierenartsen hebben tijdens de conferentie ook een eigen programma. Er zijn diverse workshops waarin deelnemers intensief kennis kunnen maken met concrete toepassingen van sensortechnologie.

Deelname aan het programma kost 65 euro. Wie na afloop ook nog mee wil doen aan de barbecue op de nieuwe Dairy Campus en daar met onze internationale gasten wil netwerken, betaalt 115 euro. 

Aanmelden voor de boerendag? Klik hier!

Organisatie

De Precision Dairy-conferentie wordt georganiseerd door Wageningen Universiteit, Universiteit Utrecht, Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) en Dairy Campus. Veeteelt is de mediapartner van de Boerendag ‘Morgen is Vandaag’.