Viering levende boom en geslaagd kunstproject – vrijdag 11 november

08-11-2016

Op dinsdag 12 juli ging bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) een uniek project van start: het ontaarden van een boom. Een volgroeide plataan werd ontdaan van alle grond en met z’n wortelpruik drie meter boven de aarde in een stalen constructie gehangen. Daar is de boom door besproeiing kunstmatig in leven gehouden. Inmiddels is het groeiseizoen ten einde en zet de vorst in. De boom en het kunstwerk beginnen aan hun winterslaap. Vandaar dat er een bak met zand om de wortels zal worden geplaatst. Voor dat evenement willen wij belangstellenden uitnodigen op vrijdag 11 november om 16.00 uur op het voorplein. Freek Rurup (projectleider vanuit HVHL) en Daan van Geijlswijk (kunstenaar) zullen tijdens de bijeenkomst nader in gaan op de kunstzinnige en innovatieve kant van het kunstwerk.

We kunnen terugkijken op een geslaagd project want de boom leeft en het kunstwerk heeft ongelooflijk veel bekijks gehad. Van media, bezoekers en vanuit de bomenwereld. Soms was men meer geïnteresseerd in het kunstzinnige, soms meer in het innovatieve aspect. Telkens keek men echter met verwondering naar de hoog opgespannen boom.
Het hijsen van de boom werd destijds vastgelegd in een timelaps. Ook is er een filmpje gemaakt waarin Freek Rurup een nadere toelichting geeft op het project. Beiden het bekijken meer dan waard!

Ontaarde boom
De ontaarde boom op het voorplein in Velp