Veel media-aandacht voor ‘Ontaarde Boom’

13-07-2016

Het ophangen van de 'Ontaarde Boom' was gisteren een wereldprimeur in Velp! Omroep Gelderland, de Telegraaf, Hart van Nederland waren o.a. aanwezig om het project van kunstenaar Daan van Geijlswijk en docent Freek Rurup te bewonderen.

Freek Rurup (links), Daan van Geijlswijk (rechts) Foto: Ben ter Mull

‘Ontaarde Boom’

Het project ‘Uprooted tree’ ofwel ‘Ontaarde Boom’ zoekt antwoord op de vraag: 'Kan een boom overleven als de wortels geen contact hebben met de aarde?' De 'Ontaarde Boom' verbeeldt het de kwetsbare toestand mens en natuur. 

Livestream

Via livestream was gisteren alles te volgen: met man en macht begon om 08.00 uur het uitgraven van de 35 jaar oude plantaan. Nadat de wortels waren schoongespoeld, werd de 13 meter hoge boom opgetakeld en geplaatst in een ijzeren constructie boven een waterbassin. Rond 15.30 uur was de klus geklaard en hing de boom 3 meter in de lucht. De boom wordt nu kunstmatig in leven gehouden door de wortels te besproeien met voedingsstoffen.

Film

Ben ter Mull filmde het hele proces. Bekijk hieronder de beelden:

Over het project

Dit project is een samenwerking van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL), Nationale Bomenbank, Ingenieursbureau MUC en autonoom kunstenaar Daan van Geijlswijk.
Meer informatie over dit project is te vinden op www.ontaardeboom.nl of te verkrijgen via Lonneke Bisselink.