Van Hall Larenstein introduceert lunchlezingen

23-03-2016

Is er nog ruimte voor verwondering in een technologie-gedreven wereld? Jazeker! Luister naar wat mensen drijft tijdens 3 interessante lunchlezingen  (12:15-13:00) bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) in Leeuwarden. Voor een broodje wordt gezorgd!

“Wijsheid begint met verwondering” (Socrates)

HVHL start een lezingencyclus waarbij gerenommeerde personen uit onderwijs en onderzoek een kijkje geven achter hun diepere drijfveren. Zij geven een 30 minuten-lezing met volop ruimte voor discussie. Ben je student, docent, lector, etc. en geïnteresseerd in een stukje bezinning, dan is dit wat voor jou!

Dinsdag 19 april 2016: Wendy Zuidema – Haans

ASS-studenten
Gelukkig worden we allemaal geboren met onze talenten en beperkingen. Als hogeschool is het ons doel om studenten te laten groeien zodat ze met hun diploma op zak aan het werk kunnen. Maar wat als er een grens is aan de groei? Hoever ga je in het faciliteren om studenten toch met een diploma te hogeschool te laten verlaten?

Donderdag 19 mei 2016: Peter de Jong

Geloof en Wetenschap
Hoe zinvol is het om te geloven in iets wat je niet kunt zien? Kan dat samen gaan met de harde wetenschap?

Dinsdag 14 juni 2016: Tamarah Benima

Seks op z’n joods
Is seks alleen maar 'een heilige aangelegenheid' of 'gevaarlijk' en zelfs 'verderfelijk', zoals veel godsdiensten stellen? Is er misschien ook een meer ontspannen houding tegenover seks mogelijk. Een opstelling waar je wat aan hebt?

De lezingen zijn van 12.15- 13.00 uur in B1.09

Ook een lezing bijwonen? Meld je aan!