Studentenproject in China krijgt vervolg in 2017

14-06-2016

In het voorjaar van 2017 zullen weer studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) naar Liyang reizen om daar een project uit voeren samen met studenten uit Liyang. Het zal het derde opeenvolgende jaar zijn waarin studenten voor opdrachtgever Mr Zhong van Garden Valley Resort en Hotel een ecologische opdracht uitvoeren. Een opdracht waarin natuur, cultuur, ontwerp en marketing belangrijke aspecten zijn. Een of meerdere van deze aspecten komen in elke HVHL-opleiding op een of andere manier aan bod. Vandaar ook dat de Liyangopdracht geschikt is voor elke HVHL-student. Afhankelijk van de opleiding kan invulling aan de opdracht worden gegeven. In het najaar van 2016 zal een oproep op Studentnet worden geplaatst. Studenten van alle studierichtingen zullen daarin worden uitgenodigd mee te doen aan de selectie voor het project van 2017. Het project zal als naam hebben Water Lillies & TreeTops 3. 

Verslag van project april 2016 Lees

Het project in april 2016

In april 2016 gingen vier studenten van HVHL samen met vier studenten van Nordwin College  naar Garden Valley te Liyang in China. Liyang is een zustergemeente van Leeuwarden. Na een week werken aan het project in Liyang reisden ze door naar een kort project in het Holland Flower Park te Dafeng.  Vervolgens namen ze de nachttrein naar Beijing. In Beijing ontmoetten ze HVHL-lector Molly Chen en acht van haar studenten op de universiteit van Beijjng. 

Garden Valley te Liyang

Het hoofdproject van de Chinareis was het project in Garden Valley, een resort in een heuvelachtig bamboebos. Na een succesvolle uitvoering aldaar van een project in 2015 was er een verzoek geweest voor een vervolg in 2016. Vanuit HVHL werden geselecteerd:

  • Amarens de Wollf, vijfdejaars Milieukunde
  • Marit Starkenburg, tweedejaars Kust- en Zee management
  • Lisa Wassenaar, eerstejaars Bos- en Natuurbeheer
  • Gerk Vellema, tweedejaars Management van de Leefomgeving

Samen met vier studenten van Nordwin College vormden zij het Nederlandse gedeelte van de Liyangprojectgroep. 

Aankondiging van het project Lees terug

Net als in 2015 was het project in 2016 zo succesvol dat opdrachtgever Mr Zhong ook voor 2017 weer graag een groep studenten verwelkomt op zijn resort. Om wederom mee te denken hoe het resort nog beter kan worden.