Studenten Voedingsmiddelentechnologie in prijzen met snack van bijproducten

05-04-2016

Tijdens de medewerkersdag op Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) zijn afgelopen maandag in Velp weer de jaarlijkse prijzen aan studentenprojecten uitgereikt: de HVHL Golden Globes. Grote winnaar was het project RE-snack, waarmee studenten van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie (locatie Velp) een snack ontwikkeld hebben die voor een deel uit bijproducten (reststoffen) van andere voedingsmiddelen bestaat. Met dit project wonnen zij de eerste juryprijs en de publieksprijs. Projecten Nanded City Urban Farm (een “urban organic agriculture” project in India waaraan studenten een grote bijdrage leveren) en Students for Wildlife (een zeer actieve studiegroep binnen de opleiding Diermanagement) wonnen respectievelijk de tweede en derde prijs.

Productontwikkelaars van de toekomst

“Ik ben hartstikke trots op deze meiden” vertelt Joyce Polman, docent Food Microbiology aan HVHL. “Ze hebben allemaal voor de richting Food Innovation Management gekozen en zijn de productontwikkelaars van de toekomst. Onze HBO-opleiding ligt in de Food Valley, waar natuurlijk veel mogelijkheden voor ons en onze studenten liggen. Op deze manier zetten zij zichzelf alvast prachtig op de kaart!”

Van Hall Larenstein Golden Globes

De HVHL Golden Globes worden ieder jaar uitgereikt aan studenten met frisse, vernieuwende projecten of ideeën die een positieve impact op de maatschappij hebben. Met dit initiatief wil HVHL haar studenten een welverdiend podium geven en laten zien dat men trots op haar studenten is. Voor medestudenten en medewerkers is het natuurlijk leuk om te zien met welke mooie projecten alle opleidingen op dit moment bezig zijn. Voor de winnaars liggen geldprijzen van €500, €300 en €200 klaar namens de jury, aangevuld met een publieksprijs van €250.

Een aantal projecten wordt tevens genomineerd voor de LC Award. Met dit initiatief wil de Leeuwarder Courant studentenprojecten extra aandacht geven en zo een breder podium bieden. De Velpse “food” projecten dingen tevens mee voor de Ecotrophelia Europe 2016 European Food Innovation Student Awards.