Studenten presenteren ondernemersplannen tijdens Business Fair

07-06-2016

Van het planten van kruiden in de keuken, het verkopen van gezonde spirulina (blauwe algen) drankjes vanuit pop-up kraampjes door heel Nederland tot het verbouwen van zoete Goji bessen. Tweedejaarsstudenten van verschillende opleidingen van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) laten tijdens de Business Fair op vrijdag 10 juni in Velp hun innovatieve vermogen en bedrijfskundige kennis zien. 

Tijdens het evenement zijn er verschillende kraampjes waar studenten hun producten en diensten presenteren. De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking. Voor het plan met de meeste marktkansen stelt de Rabobank een prijs van €250 beschikbaar. Ook HVHL kiest een winnaar voor de beste beurspresentatie en stelt hetzelfde bedrag ter beschikking. 

Businessplannen pitchen bij Rabobank

De studenten en de Rabobank troffen elkaar eerder dit jaar. Zo’n tweeëntwintig studentbedrijven presenteerden op 20 april jl. hun businessplannen bij de Rabobank in Ede. Afgevaardigden van de Rabobank beoordeelden de plannen op inhoud en presentatie. Deze presentaties waren een voorloper van de Business Fair. 

Studentbedrijf 'Hydro Verde' tijdens hun pitch bij Rabobank

Innovatiemarkt

Op deze dag vindt ook de Innovatiemarkt voor eerstejaarsstudenten plaats. Studenten van de opleidingen Voedingsmiddelentechnologie, Bedrijfskunde & Agribusiness en International Development Management hebben ook een innovatief product ontwikkeld, dat ze tijdens de Innovatiemarkt presenteren. 

Praktische informatie

De Business Fair en Innovatiemarkt vinden plaats op vrijdag 10 juni, van 11:00 tot 14:00 uur bij HVHL, Larensteinselaan 26a in Velp. Iedereen is op deze dag van harte welkom om naar de vernieuwende ideeën en enthousiaste verhalen van de studenten te komen luisteren. 

Locatie

Van Hall Larenstein Larensteinselaan 26a 6880 GB Velp