Video: SDDDC bestaat drie jaar

21-12-2016

Dit jaar bestaat het Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) drie jaar, een heugdelijk feit! Het SDDDC werd gezamenlijk opgericht in november 2013 door China Agriculture University, Wageningen University & Research en FrieslandCampina. Doel van het SDDDC is om de kwaliteit van voedsel, maar ook de veiligheid en de productiviteit in de Chinese zuivelindustrie te verbeteren door het delen van professionele deskundigheid uit de zuivelindustrie met Nederland.

In de loop der jaren is het SDDDC uitgebreid tot een samenwerkingsplatform van tien Chinese en Nederlandse partners. De jongste partner Qlip, een Nederlandse kwaliteitsinspectie- en certificeringsorganisatie, heeft recentelijk een samenwerkingsovereenkomst getekend voor drie jaar tijdens de festiviteiten in Peking.

Van Hall Larenstein & SDDDC

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) is nauw verwant aan het SDDDC dankzij de aanstelling van lector Molly Chen bij de China Agricultural University en HVHL. Daarnaast zijn de leden van de stuurgroep van SDDDC ook betrokken bij de Dairy Campus in Leeuwarden. HVHL is een partner van de Dairy Campus.