Ondernemers en onderwijsinstellingen speeddaten in het World Food Center

19-12-2016

De locatie van het World Food Center in Ede was donderdag 8 december het decor van het eerste matchmakingevent. Ondernemers en negen onderwijsinstellingen van vo-mbo-hbo en wo uit de agrifood sector spraken met elkaar over wat studenten kunnen betekenen voor bedrijven.

Na een korte introductie van het World Food Center, de onderwijsinstellingen en wat ze aanbieden, gaat het matchen van start. Via informele speeddates maken uiteenlopende organisaties als GreenFood50, stichting Stadsvarkens Ede, Christian Wey van Puur-E en onderwijsinstellingen kennis met elkaar. Het was een verkenningstocht hoe en waar studenten de vragen van de organisatie kunnen oppakken. Het praktisch elkaar ontmoeten juichen alle aanwezigen toe: zo kom je er snel achter bij wie je voor welke vraag terecht kan. Gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland was ook aanwezig. “Ik heb veel enthousiasme en mooie verbindingen tussen bedrijven en onderwijsinstellingen gezien”.

Samenwerken in de FoodValley regio

Het onderwijsveld voelt sterk het belang om kennis om te zetten in praktijk. Vandaar dat de onderwijsinstellingen Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL), Upgrade, Rijn IJssel, Groenhorst, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Christelijke Hogeschool Ede, Wageningen University, Aeres Hogeschool, Food Valley netwerk VO-HO en het initiatief UniPartners zich verenigen in het agrifood onderwijsnetwerk. Vanuit dit netwerk hebben organisatoren Ilse Markensteijn van het Onderwijsloket van Wageningen UR, Wicha Benus van RCT Gelderland en Gebiedscoöperatie O-gen invulling gegeven aan de matchmakingsbijeenkomst. De volgende bijeenkomst is in april 2017.

Ook de gemeente Ede ondersteunt dit initiatief. Overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen komen steeds meer samen. Dat jagen we aan en stimuleren dat vanuit de gemeente. Op deze manier trekken we ook steeds meer zakelijke bijeenkomsten en evenementen aan. Deze matchmaking bijeenkomst op gebied van agrifood is hier een voorbeeld van. Samen met de zeer betrokken onderwijspartners, kennisinstellingen en bedrijven maken we de FoodValley regio nog innovatiever, aantrekkelijker en bekender. Alleen al door partijen bij elkaar te brengen uit ons gebied ontstaan er weer nieuwe initiatieven. Zo komen we nog meer in de schijnwerpers te staan als aantrekkelijke innovatieve Foodregio.

Kennis en praktijk op het World Food Center-terrein

Het matchmakingevent is een voorbeeld van wat het World Food Center gaat betekenen voor de regio Food Valley. Een plek waar kennis en praktijk rondom agrifood samenkomen.