Leeuwarder zonnebootteam wint Duurzaamheidsbokaal

05-07-2016

Afgelopen weekend is de Dutch Solar Challenge 2016 van start gegaan in de Amsterdamse grachten en ook het Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) – Nordwin College Zonnebootteam uit Leeuwarden doet hieraan mee. Nadat zij in de afgelopen dagen al een aantal mooie sprints hadden gewonnen, werd gisteren de Duurzaamheidsbokaal in de wacht gesleept. Deze prijs is door Wetterskip Fryslân beschikbaar gesteld en werd dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. 

Vooral de gebruikte bouwmaterialen, onder andere hennepvezel en balsahout, overtuigden de jury om voor de “Sinnestream” te kiezen. Teamlid Madelon van Kempen had hier niet op gerekend: “Super onverwacht, maar we zijn hartstikke trots, super blij en vol verbazing dat wij deze prijs in ontvangst mochten nemen: de Duurzaamheidsbokaal voor de duurzaamste boot van de wereld, echt super gaaf!” Ook tijdens de wedstrijden presteert het team de eerste dagen prima, maar dat is volgens Madelon niet het belangrijkste doel. “Stiekem is deze Duurzaamheidsbokaal voor ons veel meer waard dan de wereldtitel gezien onze doelstelling dus wij zijn mega trots!”

De Duurzaamheidsbokaal werd uitgereikt in het Woudagemaal te Lemmer, waar ook o.a. burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden bij aanwezig was. Naast het zonnebootteam uit Leeuwarden won ook de zonneboot uit Liyang, waar Leeuwarden een stedenband mee heeft.