Intensieve samenwerking Van Hall Larenstein en China Agricultural University ondertekend

27-10-2016

In Beijing is woensdag is door CvB-lid Diane Keizer-Mastenbroek van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) en vice president Gong Yuanshi van China Agricultural University (CAU) een overeenkomst ondertekend voor een intensieve samenwerking tussen de kennisinstellingen. De samenwerking met de naam Elite Cattlemen Programme gaat over de volle breedte van onderwijs, onderzoek, studentuitwisseling en professionalisering van personeel.

In het Elite Cattlemen Programme kunnen studenten van hogescholen en universiteiten uit deelnemende landen (China, USA, Ierland en nu ook van HVHL in Nederland) deelnemen aan gezamenlijke trainingsprogramma’s en competities, delen van elkaar opleidings- en onderzoeksprogramma’s.

Naast deze samenwerking die uit het lectoraat Competatieve Dairy Farming van Molly Chen is voortgekomen, wordt ook gekeken naar samenwerking met verschillende opleidingen. Vanuit China is er vooral veel interesse in de opleiding Voedingsmiddelentechnologie/Food Technology. Op het gebied van food & dairy heeft de CAU ook al een overeenkomst met de University of Wisconsin, River Falls Campus, waarmee HVHL tijdens de World Dairy Expo in Madison eerder deze maand afspraken gemaakt heeft om vanaf collegejaar 2017 te gaan samenwerken.

Het bezoek van Keizer-Mastenbroek namens HVHL aan China is onderdeel van de economische missie naar China met staatssecretaris Martin van Rijn (VWS). De staatssecretaris wil tijdens de missie de betrekkingen tussen beide landen aanhalen en de basis verstevigen voor verdere toekomstige samenwerking en creatieve oplossingen op het gebied van ouderenzorg, vitaliteit, gezondheid & mobiliteit.