Goed bezochte eerste lunchlezing 'De Verwondering'

19-04-2016

Dinsdag is Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) gestart met lunchlezingencyclus 'De Verwondering' waarbij gerenommeerde personen uit onderwijs en onderzoek een kijkje geven achter hun diepere drijfveren. De eerste lezing werd gegeven door Wendy Zuidema – Haans, directeur Food & Dairy en Life Sciences & Technology aan HVHL. Onder grote belangstelling werd hiermee de aftrap aan deze serie lunchlezingen gegeven.

ASS-studenten

Tijdens deze eerste lezing waren studenten met het Autisme Spectrum Stoornis (A.S.S.) het gespreksonderwerp. Gelukkig worden we allemaal geboren met onze talenten en beperkingen. Als hogeschool heeft HVHL het doel om studenten te laten groeien zodat ze met hun diploma op zak aan het werk kunnen. Maar wat als er een grens is aan de groei? Hoever ga je in het faciliteren om studenten toch met een diploma te hogeschool te laten verlaten? Dit leidde tot interessante vragen en discussie.

Nog twee lezingen gepland

Na deze eerste lezing staan er nog een tweetal lunchlezingen op de planning, waarvoor men zich kan aanmelden via [email protected].

Donderdag 19 mei 2016: Peter de Jong

Geloof en Wetenschap
Hoe zinvol is het om te geloven in iets wat je niet kunt zien? Kan dat samen gaan met de harde wetenschap?

Dinsdag 14 juni 2016: Tamarah Benima

Seks op z’n joods
Is seks alleen maar 'een heilige aangelegenheid' of 'gevaarlijk' en zelfs 'verderfelijk', zoals veel godsdiensten stellen? Is er misschien ook een meer ontspannen houding tegenover seks mogelijk. Een opstelling waar je wat aan hebt?

Een lezing bijwonen? Aanmelden