Vegetarische kebab en muziek voor paarden in Wageningen

29-05-2015

Studenten van Hogeschool VHL laten tijdens de Business Fair and Innovation Market op vrijdag 12 juni in Wageningen zien uit welk ondernemershout ze zijn gesneden. Maak kennis met innovatieve ideeën als vegetarische kebab en speciale muziek voor paarden. 

Döner kebab, maar dan anders

'Sam's Vebab', een project van vier studenten Voedingsmiddelentechnologie, is één van de blikvangers van de Business Fair and Innovation Market. De studenten hebben een vegetarische variant van de bekende döner kebab ontwikkeld. Het belangrijkste bestanddeel van de vebab is seitan: een eiwitrijk, vegetarisch product met een structuur die lijkt op vlees en met een hartige smaak.

Muziek voor paarden

'WellTech' is het bedrijf van studenten Equine, Business and Economics. Dit bedrijf wil muziek inzetten om het welzijn van paarden te verbeteren. Muziek heeft een bewezen positieve invloed op het welzijn van dieren. 'WellTech' heeft een muziekinstallatie ontwikkeld die in paardentrailers kan worden ingebouwd. Zo kan ook bij het transport, dat erg stressvol kan zijn, muziek ingezet worden. De studenten zijn in gesprek met een conservatorium om muziek speciaal voor paarden te laten schrijven. 

Oplossende kauwgum

Naast 'Sam's Vebab' en 'WellTech' biedt de Business Fair and Innovation een veelzijdig aanbod van innovatieve bedrijven en ideeën van de studenten van Hogeschool VHL. Wat te denken van kauwgum dat vanzelf oplost en een oplossing kan bieden voor het afvalprobleem. Of chips op basis van cassave en de granola-reep voor sporters, met gebruik van insecten als eiwitbron. 

Beoordeling

De stands en businessplannen van de studenten worden beoordeeld door een jury. Het bedrijf met de beste beurspresentatie wordt beloond met een VHL-prijs van €150,00 en voor het idee met de beste marktkansen looft de Rabobank een prijs uit van €250,00.

Praktische informatie


De Business Fair and Innovation Market vindt plaats op vrijdag 12 juni, van 10:00 tot 14:00 uur in het FORUM-gebouw, Droevendaalsesteeg 2 in Wageningen (begane grond).