Studenten VHL maken aanpak Operatie Steenbreek Leeuwarden uniek

17-11-2015

Op 4 november jl. vond de halfjaarlijkse kennis- en netwerkbijeenkomst van Operatie Steenbreek plaats. Het Kenniscentrum Burgers en Biodiversiteit (KBB) vanuit Hogeschool VHL presenteerde hier de aanpak en activiteiten van Icoonstad Leeuwarden. De rol van de studenten van Hogeschool VHL  in onderzoek, inspiratie en ondersteuning is uniek ten opzichte van andere Icoonsteden.

Het doel van het landelijke project Operatie Steenbreek, waarin Hogeschool VHL partner is, is om de toenemende verstening te keren; gezamenlijk als overheden, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, ondernemers en tuinbezitters. Om zodoende het stedelijk leefklimaat te verbeteren, met meer ruimte voor groen voor mens én dier. Het KBB coördineert de activiteiten in Icoonstad Leeuwarden.

Studenten van verschillende opleidingen binnen Hogeschool VHL houden zich bezig met het onderwerp verstening, in het kader van modules, stage- of afstudeeropdrachten. Dit zorgt voor interessante en praktijkgerichte onderzoeksopdrachten, waarvan de resultaten direct gebruikt worden om dit project een succes te maken.

Meer informatie over Operatie Steenbreek is te vinden via de website van het KBB ofwww.operatiesteenbreek.nl

Trefwoorden: