Nederlandstalige specialisatie Melkveehouderij in Velp

05-11-2015

Vanaf studiejaar 2016-2017 verzorgt Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) Nederlandstalig onderwijs op het gebied van melkveehouderij in Velp. Daarvoor konden studenten deze Nederlandstalige specialisatie alleen op de locatie in Leeuwarden volgen. Voor toekomstige studenten valt er een hoop te kiezen: naast de Nederlandstalige specialisatie Melkveehouderij op hbo-niveau biedt HVHL ook de Engelstalige variant aan.

Oost-Nederland

Studiekiezers met interesse in melkveehouderij kunnen dus vanaf nu ook in Velp terecht voor de Nederlandstalige variant. “In de regio Oost-Nederland bestaat veel interesse in melkveehouderijonderwijs, weten we”, aldus Stef Groot Nibbelink, docent Dier & Veehouderij. “Met het aanbieden van de specialisatie Melkveehouderij in Velp kunnen we de regio beter bedienen.”

HVHL verzorgde Melkveehouderij tot voor kort alleen in het Engels binnen de specialisatie Applied Animal Sciences. Doordat het nu ook mogelijk is de specialisatie in het Nederlands te volgen is HVHL dichter bij de praktische veehouderijsector komen te staan in Oost Gelderland, met haar specifieke regionale karakter.

Nieuwe Nederlandstalige lijn

Voor Melkveehouderij heeft HVHL een nieuwe Nederlandstalige leerlijn ontwikkeld voor haar beide vestigingen in Velp en Leeuwarden. Een ontwikkeling die mooie kansen biedt volgens Groot Nibbelink. “Met een Nederlandstalige propedeuse kun je na het eerste jaar doorstromen naar zowel onze Engelse als Nederlandse specialisaties op het gebied van dier- en veehouderij. Dan maakt het niet uit of je in Velp of op onze locatie in Leeuwarden verder wilt studeren.”

De Engelstalige variant van de specialisatie Melkveehouderij blijft gewoon bestaan. “Studenten die zich liever volledig op de internationale markt richten, blijven uiteraard van harte welkom bij ons” zegt Groot Nibbelink. “En mocht je in de loop van het eerste jaar merken dat je liever verder gaat met een Nederlandstalige specialisatie, dan is dat geen enkel probleem.”

Trefwoorden: