Hogeschool VHL ondertekent convenant met Stichting Technasium

09-10-2015

Op 8 oktober jl. ondertekenden Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL), de Stichting Technasium en de technasia uit regio's in Midden-, Oost- en Zuid-Nederland op feestelijke wijze een convenant. In het bijzijn van ruim dertig technatoren, schoolleiders en docenten en medewerkers van de hogeschool, zetten Diane Keizer (College van Bestuur VHL), Hans Haerkens (directeur Stichting Technasium) en Wieteke Meessen (opleidingsdirecteur Candea College) hun handtekening om de samenwerking tussen de technasia en HVHL te bekrachtigen. 
Ter illustratie van de samenwerking tussen hoger onderwijs en voortgezet onderwijs presenteerden vier tweedeklassers van het Candea College uit Duiven op professionele wijze hun project over de doortrekking van de A15. Daarin waren zij begeleid door studenten Tuin- en Landschapsinrichting van HVHL. In het daarop volgende programma presenteerden de zeven opleidingen van Hogeschool VHL in Velp zich op verschillende plaatsen in en om de school. Alle aanwezigen gingen vervolgens om de tafel om direct praktische invulling te geven aan de samenwerking. Hogeschool VHL heeft vanuit de vestiging Leeuwarden een convenant met technasia in Noord-Nederland.

Aansluiting
Leerlingen van technasia hebben voor het afleggen van hun meesterproef, hun eindwerkstuk in de examenklas, een expertbegeleider uit het hoger onderwijs nodig. Daarnaast is het voortgezet onderwijs ook gebaat bij de expertise van hogescholen en universiteiten voor projecten van het vak Onderzoek en Ontwerpen in eerdere jaren van het technasium.  In dit type samenwerking krijgt een verbeterde aansluiting tussen hoger onderwijs en voortgezet onderwijs, een belangrijk thema op de Strategische agenda hoger onderwijs en onderzoek, vorm.

Trefwoorden: