Erelector Wouter Helmer ontvangt Groeneveldprijs

21-09-2015

Wouter Helmer, erelector Bos- en Natuurbeheer bij Hogeschool VHL, ontving vrijdag 18 september de Groeneveldprijs 2015. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingezet voor het debat over de groene ruimte. Aan de prijs is een bedrag van 5000 euro verbonden.

Wouter Helmer

Helmer is vooral bekend van de Stichting ARK Natuurontwikkeling, de herinrichting van de Ooypolder, de ontwikkeling van Kempenbroek in Limburg en als initiator van Rewilding Europe. Door zijn initiatief worden door Free Nature meer dan 1000 grote grazers ingezet in 28 natuurgebieden; van de Zeeuwse duinen tot aan de Limburgse Grensmaas.

Juryrapport

Het juryrapport noemt Helmer een grondlegger van de moderne ecologie, een briljant en verbindend denker en een goed communicator. Hij dankt zijn successen aan de verbinding die hij zoekt en de communicatie met alle betrokkenen.

Groeneveldprijs 2015

De gerealiseerde successen, de ideevorming en de aanpak met draagvlak, en het feit dat Wouter Helmer droomt en doet met durf, zijn voor de jury van de Groeneveldprijs 2015 reden om Wouter Helmer en zijn werk met deze prijs te eren. De prijs werd eerder uitgereikt aan schrijver en journalist Geert Mak, en Frans van der Hoff, oprichter van Max Havelaar.

Meer informatie over de Groeneveldprijs.

Trefwoorden: