Doe mee met de Nationale NachtvlinderNacht!

07-09-2015

In de avond en nacht van vrijdag 11 september en zaterdag 12 september is heel Nederland in de ban van de Nationale NachtvlinderNacht. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt in deze nacht gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop.

Excursies

Nachtvlinders kijken kan in de eigen achtertuin, maar ook tijdens een georganiseerde excursie op diverse plaatsen in Nederland. In Fryslân vindt op twee plaatsen een georganiseerde excursie plaats. In Buitenpost op vrijdag 11 september vanaf 21:00 uur en in Leeuwarden op zaterdag 12 september vanaf 20:15 uur. In Leeuwarden wordt de excursie georganiseerd door Jeroen Breidenbach, student Diermanagement aan Hogeschool VHL.

Nachtvlinderexcursie

Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis; midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop. Of een laken spannen in de achtertuin en er een felle lamp bij plaatsen. Voor nachtvlinderonderzoekers heel gewone zaken. Zij lokken op deze manier nachtvlinders als de agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart. Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee tijdens de Nationale Nachtvlindernacht!

De Vlinderstichting

De Nationale Nachtvlindernacht wordt gecoördineerd door De Vlinderstichting in samenwerking met Werkgroep Vlinderfaunistiek van EIS-Nederland. Het doel is om mensen op een spannende manier kennis te laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd, verspreid over het hele land, gegevens van nachtvlinders te verzamelen.

Praktische informatie

Neem voor meer informatie over en/of deelname aan de excursie in Leeuwarden (Leeuwarder Bos, Camping Taniaburg) contact op met Jeroen Breidenbach. Dat kan per e-mail:jeroen.breidenbach@hvhl.nl of telefonisch via 06 - 181 205 65.

Voor meer informatie over en/of deelname aan de excursie in Buitenpost (De Kruidhof) kunt u terecht bij de Vlinderwerkgroep Friesland. De contactpersonen Siep en Jannie Sinnema zijn te bereiken per e-mail: s.g.sinnema@online.nl of telefonisch via 0516 - 47 12 22.

Andere excursiepunten in Nederland zijn te vinden op www.nachtvlindernacht.nl.

Trefwoorden: