Visualisatietechnieken 1

Wil je jouw (ontwerp)tekeningen, boekjes en posters een professioneel uiterlijk geven? Wil je mee in de digitale wereld van de 21ste eeuw? Of wil je zelfverzekerder worden in het tekenen met de hand? Dan is deze module geschikt voor jou! Deze module maakt deel uit van de deeltijdopleiding Tuin- en Landschapsinrichting en wordt als leerlijn aangeboden maar het is ook mogelijk om te kiezen voor slechts één of enkele visualisatietechnieken.

Je werkt onder begeleiding van vakdocenten aan verschillende visualisatietechnieken. Stap voor stap worden vaardigheden aangeleerd en thuis kan je terugvallen op tutorials met instructies. Het jaar start in september met de lessen tekenvaardigheid, waarbij zowel het ruimtelijk tekenen van plattegronden als het tekenen van doorsnedes en perspectief aan bod komt. De tekeningen worden verzameld in een productenmap. In oktober start het cursusblok AutoCAD, dat gericht is op het technisch tekenen. Aan de hand van vakgerichte oefeningen leer je de basisvaardigheden. Aan het eind van dit blok toont u de  opgedane vaardigheid tijdens een casustoets door middel van het tekenen van eenvoudige technische constructies. Vanaf februari komt het programma Photoshop aan bod. Basisvaardigheden zoals corrigeren, retoucheren, opwerken en beeldmontages worden door middel van vakgerelateerde oefeningen aangeleerd. Dit onderdeel kan goed gecombineerd worden met de module Ontwerp vorm en ruimte deel 2. In april wordt het digitaal opmaken van een rapport en poster aangeleerd met behulp van het programma Indesign. Deze vaardigheden worden in een casustoets getoond door het maken van een brochure.

Na afronding van deze module ben je in staat om een ontwerp professioneel te presenteren en technisch uit te tekenen. Mensen die (delen van) deze module kiezen zijn vaak werkzaam bij Waterschappen, gemeentes, aannemers, hoveniersbedrijven of landschapsbeheerders.

Praktische informatie

Locatie: Velp
Kosten: € 1.421,00 voor het totaal
Cursusduur: 33 studiedagen totaal (2 à 3 lesuren per week)
Startdatum: 5 september 2024
Cursusdata: volgen
Het is mogelijk losse digitale tools te volgen.
Toelatingseis: afgeronde havo- of mbo-opleiding niveau 4

Aanmelden

Je meldt je aan als contractstudent via deze link. Klik op Nieuwe aanmelding, maak een account aan en schrijf je in. Heb je nog vragen over de module of je inschrijving, neem dan contact op via [email protected].

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) behoudt het recht om wijzigingen in een studieprogramma, docenten en de inhoud aan te brengen als dat nodig is voor het bereiken van het resultaat of in geval van overmacht.