Landschappelijke beplanting

Heeft u, of krijgt u te maken met beplantingsvoorstellen? Wilt u inhoudelijk uw adviesrapportages voor landschappelijke beplanting verbeteren? Bent u geïnteresseerd in sierplanten voor het openbaar gebied en landschappelijk assortiment? Dan is deze module een goede keuze voor u!

Deze module maakt deel uit van de deeltijdopleiding Tuin- en Landschapsinrichting. U werkt onder begeleiding van vakdocenten grotendeels in groepsverband aan opdrachten, afgewisseld met hoorcolleges. U krijgt te maken met het maken van een adviesrapportage voor landschappelijke beplanting. Hierin formuleert u d.m.v. een beplantingsvisie uitgangspunten t.a.v. landschappelijke beplanting voor de voorkomende landschapstypen. Vervolgens wordt door u vanuit uw adviesrapport een uitvoeringsgericht beplantingsplan gemaakt voor een landelijk gelegen locatie zoals bijvoorbeeld een camping, zorgboerderij, horeca-object, etc. Parallel daaraan leert u  planten herkennen en verdiept u uw kennis wat betreft de eisen en toepassingsmogelijkheden van het assortiment. De module wordt afgesloten met een toets.

Na afloop kunt u een beplantingsplan maken op de schaal van het landschap. Mensen die deze module kiezen zijn vaak werkzaam bij waterschappen, gemeentes, hoveniersbedrijven en landschapsbeheer.

Praktische informatie
Locatie: Velp
Kosten: € 830,-   
Cursusduur: 18 studiedagen in de periode van 7 september 2018 tot en met 1 februari 2019
Startdatum: Vrijdag 7 september 2018
Toelatingseis: afgeronde HAVO- of Mbo-opleiding niveau 4. Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Voorwaarde: u dient de modules  Maakbaarheid van semi openbare ruimten (Parktuinen) en Analyse van het Nederlandse landschap behaald te hebben om deel te kunnen nemen aan deze module.

Aanmelden
U meldt zich aan als contractstudent via info.tc@hvhl.nl o.v.v. de naam van de module(s) die u wilt volgen. U ontvangt daarna het inschrijvingsformulier contractonderwijs. U vult dit in en mailt het ingevulde formulier samen met uw CV en een kopie van uw  paspoort of ID-card terug. De desbetreffende modulecoördinator beoordeelt vervolgens uw aanmelding en houdt een (telefonisch) intakegesprek met u als aankomend cursist.
Na akkoord van de modulecoördinator én als het inschrijfgeld is voldaan, wordt u ingeschreven als cursist.

Deze module is goed te combineren met de module ‘Ontwerpen van openbare ruimte (Pleinen en Parken)’, ‘Landschapsontwerp’ en ‘Maakbaarheid van buitenruimte van woonwijken’.