Yvonne van Roosmalen

"Vooral diergezondheid interesseert me en daar wil ik later graag in verder."


Yvonne van Roosmalen studeert Ad Melkveehouderij bij Van Hall Larenstein. "Hoewel mijn ouders geen melkveebedrijf hebben, vind ik het werken met en het verzorgen van vee het mooiste werk wat er is. Al op de basisschool ging ik regelmatig naar een melkveebedrijf in de buurt en daar werk ik nu nóg."

Boerderij
"Vanwege mijn passie voor koeien, lag het voor de hand om de mbo-opleiding Veehouderij aan de MAS te gaan volgen. Dat beviel me prima en ik heb onder andere stages gelopen in Canada en Portugal. Na deze opleiding heb ik eerst een jaar op een boerderij gewerkt. Daarna wilde ik toch graag doorleren, want ik wilde meer mogelijkheden hebben. Ook kwam ik er tijdens het werk achter, dat het handig is om overal nét wat meer vanaf te weten. Ik had behoefte aan meer theoretische achtergrond."

Verder
"Vooral diergezondheid interesseert me en daar wil ik later graag in verder. Een pluspunt is, dat er in dit vakgebied genoeg interessante banen zijn, zoals bij het uiergezondheidscentrum, de gezondheidsdienst of een job als specialist in kalveropfok. Allemaal banen waar deze opleiding een goede basis voor biedt. Om de beste start te hebben, ga ik na deze Associate degree wél doorstuderen aan Van Hall Larenstein om de hele hbo-opleiding af te maken. En daarna - zeg nooit 'nooit' - ga ik misschien nog wel naar de universiteit!"

Kop
"Maar voorlopig zit ik hier op Van Hall Larenstein en dat bevalt me tot nu toe prima. De vakken die we krijgen kun je goed toepassen in de praktijk en in het tweede leerjaar krijg ik de mogelijkheid om zelf een paar vakken te kiezen. Daarmee kan ik de opleiding nog meer aanpassen met betrekking tot mijn eigen interesses".

Meer weten?
Opleidingsinformatie Ad Melkveehouderij