Wouter Bokdam

"Mijn opleiding heeft mij een brede basis gegeven"


Na zijn studie International Development Management ging Wouter Bokdam werken voor Care Nederland. Hij is Adviseur Ramp Risico Vermindering en werkt aan meer weerbaarheid van de meest kwetsbare mensen tegen natuurrampen, zoals cyclonen, overstromingen, aardbevingen en de effecten van klimaatverandering.

Duurzame projecten
"Daarnaast trainen we ontwikkelingswerkers om duurzame projecten op te zetten, die ook bestand zijn tegen natuurrampen", vertelt Wouter. "Denk aan extra stevige ziekenhuizen in aardbevingsgevoelige gebieden, cycloonshelters die tevens als school dienen, evacuatieroutes en waarschuwingssystemen voor tsunami-gevoelige gebieden, en het planten van bomen op steile hellingen om zo aardverschuivingen te voorkomen."

Brede basis
"Mijn opleiding bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) heeft mij een brede basis gegeven. Daardoor werk ik makkelijk met mensen in het veld en ben ik ook op strategisch niveau bezig. Zo kan ik meer bewustwording en aandacht creƫren voor het belang van mijn vakgebied, met het oog op het halen van de millenniumdoelen van de Verenigde Naties."

Meer weten?
Opleidingsinformatie International Development Management

Wouter Bokdam