Tom Penning de Vries

“Ik wil mijn kennis gewoon lekker gaan toepassen”


Student Tom Penning de Vries vertelt dat de studie Management van de Leefomgeving aansloot op wat hij hiervoor had gedaan. Hij was namelijk leraar aardrijkskunde in opleiding, maar dat was toch niet helemaal wat hij zocht. “Ik zag mezelf niet veertig jaar voor een klas met dertig kinderen staan. Ik wil mijn kennis gewoon lekker gaan toepassen.”

Samenwerking
Tom vindt het opvallend dat er veel wordt samengewerkt. “Dat is heel leuk, maar ook heel vermoeiend. Daarnaast is de studie zeker geen pretstudie en erg op het werkveld gericht. We gaan veel naar beurzen en op excursie. De studiereis naar Amsterdam was bijvoorbeeld erg leuk. Het brede karakter spreekt mij ook aan. We werken bijvoorbeeld veel met computerprogramma’s waarmee we kaarten en infographics moeten maken. Dat is heel interessant. Het is een volle, diverse studie.”

Stage
Ook kijkt Tom uit naar zijn stage. “Ik heb een stage gevonden bij de gemeente Wijchen als beleidsmedewerker groenbeheer, maar omdat het niet zo’n grote gemeente is, blijkt de job veel breder te zijn. Ik heb een flinke vinger in de pap daar.” Hij wil graag gaan werken en het liefst in de openbare ruimte. "Ik weet nog niet of mijn voorkeur uitgaat naar een gemeente of een bedrijf. Dat hoop ik uit te vinden tijdens mijn stages. Ik wil in het derde of vierde jaar graag stage gaan lopen bij een bedrijf en dan zie ik wel waar ik het liefst aan de slag ga!”

Meer weten?
Opleidingsinformatie Management van de Leefomgeving, Velp

Tom Penning de Vries, tweedejaarsstudent Management van de Leefomgeving in Velp
Tom Penning de Vries, tweedejaarsstudent Management van de Leefomgeving in Velp