Tjitske de Wit

"In zo’n afwisselende stage gaat het werkveld echt voor je leven!"


Tjitske de Wit studeerde Management van de Leefomgeving bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) in Leeuwarden. In het tweede jaar van haar opleiding koos ze voor een oriëntatiestage bij de Gebiedscoöperatie Westerkwartier. "Na een presentatie van deze stagegever op school was ik direct enthousiast. Ik heb gesolliciteerd en werd uitgenodigd voor een gesprek."

Samenwerkingsverband
"Gebiedscoöperatie Westerkwartier is een samenwerkingsverband tussen verschillende partijen zoals bedrijven, gemeenten, landschapsbeheer Groningen, Staatsbosbeheer, zorginstellingen en diverse scholen. De Gebiedscoöperatie zet zich in voor korte ketens binnen de regio op het gebied van voedsel, energie, waterbeheer, biobased economy, natuur, gezondheid, welzijn en zorg. Wat belangrijk is voor Westerkwartier is de aandacht voor groene economie, duurzaamheid en innovatie."

Werkveld
"Mijn stageperiode bij de Gebiedscoöperatie was ontzettend leuk en leerzaam! Ik kreeg er de kans om mee te werken aan veel verschillende opdrachten en projecten, waardoor ik een goed beeld heb gekregen van mijn toekomstige werkveld. Zo heb ik onder andere meegewerkt aan het opstarten van een nieuwe werkgroep binnen het project ‘het Middag-Humsterland’, een Nationaal Landschap in Groningen." 

Opdrachten
"Ook heb ik onderzoek gedaan naar de veranderende rol van de overheid en mocht ik een aantal opdrachten uitvoeren binnen het domein voedsel. We onderzoeken de mogelijkheden om ingrediënten voor vleesvervangers te produceren in de regio. In zo’n afwisselende stage gaat het werkveld echt voor je leven!"

Meer weten?
Opleidingsinformatie Management van de Leefomgeving, Leeuwarden

Tjitske de Wit