Tjamme Hoeksma

"Deze studie geeft veel vrijheid bij het invullen van opdrachten en stages."


Tjamme Hoeksma (20) zit momenteel in het vierde jaar van de opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness. Toen hij echter een studie moest gaan kiezen wist hij nog niet precies wat hij wilde. "Ik zocht daarom een brede opleiding, zodat ik langer de tijd zou hebben om te kiezen welke kant ik op wilde. Als boerenzoon was de interesse in de agrarische sector natuurlijk al aanwezig!" 

Vrijheid
"Naast het feit dat Bedrijfskunde en Agribusiness zeer breed is, heeft de opleiding mij in mijn studieperiode veel vrijheid gegeven. Niet alleen door de keuzes in modules die je kunt volgen, maar ook wat betreft het maken van verslagen. Vaak mag je als student zelf kiezen welk bedrijf het onderwerp wordt van het verslag en hierdoor kun je altijd je eigen interesses in de opdrachten kwijt."

Afstuderen
"Tijdens mijn eerdere projectstage heb ik het zeer naar mijn zin gehad bij Flynth adviseurs en accountants, vandaar mijn verzoek of ik hier ook zou kunnen afstuderen. Dit werd gehonoreerd en momenteel ben ik samen met mijn begeleider bezig met een onderzoek voor het uitbreiden van de digitalisering in de Friese Flynth-vestigingen. Vier jaar geleden wist ik nog niet wat ik wilde gaan doen, maar nu is het mij duidelijk geworden. Ik vermaak me prima binnen de accountingssector en zal hier dus ook werk in gaan zoeken. Na mijn studie afgerond te hebben natuurlijk!"

Meer weten?
Opleidingsinformatie Bedrijfskunde en Agribusiness

Tjamme Hoeksma studeert af bij Flynth