Steven Drent

"Een absoluut pluspunt van deze opleiding is dat je veel in de praktijk bezig bent"


Steven Drent is eerstejaars student bij de opleiding Dier- en Veehouderij in Leeuwarden. Hij komt uit Emmer-Compascuum, een veenkoloniaal dorp nabij Emmen. “Als kleine jongen was ik vaak op de boerderij en wilde ik graag boer worden. Mijn vader was voeradviseur, wij hadden dus zelf geen boerderij thuis. Na de MAS (mbo Dier- en veehouderij) heb ik gekozen voor meer verdieping en dus het hbo.

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL)
“De agrarische sector interesseert mij, dus ik koos bewust voor Dier- en Veehouderij. Ik heb gekozen voor HVHL omdat in iedere periode een koppeling wordt gemaakt met de praktijk, zodat de theorie gemakkelijker wordt om te volgen.”

Praktijkgericht onderwijs
“Een absoluut pluspunt van deze opleiding is dat we veel in de praktijk bezig zijn en vaak projecten en leertaken uitvoeren op de boerderij, waaronder de Dairy Campus. Uiteraard met aansluitende theorie in de lessen.”

Bedrijfsanalyses en -adviezen
“Ik ben er achter gekomen dat ik het analyseren van een bedrijf heel interessant vind. Dit hebben wij nu al meerdere keren gedaan. Ook in de module Dier Gezondheid kwam dit terug, waarin we ook een adviesgesprek met de veehouder zelf moesten voeren.

Ik wil nog meer vakkennis op doen en leren adviseren/optimaliseren. Waar ik wil stagelopen is mij nog niet duidelijk, het zal waarschijnlijk iets zijn op het gebied van veevoer of bedrijfsverbetering. Na school hoop ik een baan als adviseur/vertegenwoordiger uit te voeren.”

Mbo’er? Doe het gewoon!
“Het viel mij als mbo’er in het begin soms best zwaar, aangezien je veel moet plannen en het werktempo hoger ligt. Nu ik er eenmaal inzit, gaat dat goed en vind ik het hier erg leuk. Dat is wat ik de huidige mbo-student ook als tip wil geven: wees niet bang dat je het niveau niet aankunt, doe het gewoon!”

Meer weten?
Opleidingsinformatie Dier- en Veehouderij, Leeuwarden

Steven Drent, eerstejaars student Dier- en Veehouderij bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden