Stefhany Wijgaard

"Mijn medestudenten zijn heel aardig, enthousiast en gemotiveerd.”


Stefhany Wijgaard is tweedejaars student Land- en Watermanagement. Ze wil zich later graag specialiseren in schoon drinkwater- en irrigatieprojecten in ontwikkelingslanden. "Deze opleiding sloot perfect aan op wat ik later wil gaan doen ​​en ik heb het dan ook heel erg naar mijn zin."

Perfecte aansluiting
“Als kind wilde ik al iets met ontwikkelingswerk gaan doen. Ik wist toen nog niet of ik bij bouwprojecten of bij waterprojecten uit zou komen. Uiteindelijk heb ik voor 'water' gekozen en ben ik op internet gaan zoeken naar opleidingen die mij leuk leken. De opleiding Land- en Watermanagement sloot perfect aan op wat ik later wil gaan doen.“

Passie en enthousiasme
Stefhany geniet van de sfeer op Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). “Mijn medestudenten zijn heel aardig, enthousiast en gemotiveerd. De excursies die wij tot nu toe hebben gehad, gingen altijd gepaard met veel plezier. De Land- en Watermanagement docenten zijn ook heel gepassioneerd over hun vakgebied. Je mag letterlijk altijd binnen lopen op de afdeling voor vragen of advies. Zij staan altijd voor je klaar. De studenten en de leraren hebben gemaakt dat mijn tijd hier op HVHL heel fijn is.“

Toekomst
Over haar toekomst heeft Stefhany goed nagedacht, maar hoe het precies gaat lopen, weet ze nog niet. “Ik wil mij graag specialiseren in schoon drinkwater- en irrigatieprojecten in ontwikkelingslanden. Misschien ga ik eerst een masteropleiding volgen op de Universiteit in Wageningen, of ik ga na mijn opleiding meteen werken. Ik zie wel hoe het gaat. Als de tijd daar is om te kiezen, weet ik vast wat ik wil gaan doen.”

Gouden tip
Als tip voor toekomstige studenten geeft Stefhany mee:  “Je moet goed voor ogen hebben wat jij na je opleiding wilt gaan doen. Als je dit goed in gedachten hebt, kun jij je opleiding zó inrichten dat je kunt komen waar jij wil. En je bent meteen gemotiveerd. Motivatie is bij deze en bij alle opleidingen heel belangrijk.”

Meer weten?
Opleidingsinformatie Land- en Watermanagement