Stefhany Wijgaard

Stefhany Wijgaard is tweedejaars student Land- en Watermanagement.

 “Mijn medestudenten zijn heel aardig, enthousiast en gemotiveerd.” 

Stefhany Wijgaard is tweedejaars student Land- en Watermanagement. Ze wil later de watersituatie in ontwikkelingslanden verbeteren. Ze heeft het naar haar zin op de opleiding:
“Mijn medestudenten zijn heel aardig, enthousiast en gemotiveerd.” 
“Als kind wilde ik later als ik groot was ontwikkelingswerk gaan doen. Ik wist nog niet of ik iets met bouwprojecten of waterprojecten wilde gaan doen. Uiteindelijk heb ik gekozen om iets met water te gaan doen. Op internet ben ik opleidingen gaan zoeken die mij leuk leken. De opleiding Land- en Watermanagement sloot perfect aan op wat ik later wil gaan doen. Vandaar dat ik deze opleiding ben gaan doen.“

Gepassioneerd
Stefhany geniet van de sfeer op Van Hall Larenstein. “Mijn medestudenten zijn heel aardig, enthousiast en gemotiveerd. De excursies die wij tot nu toe hebben gehad gaan altijd gepaard met veel plezier. De Land- en Watermanagement docenten zijn ook heel gepassioneerd over hun vakgebied. Je mag letterlijk altijd binnen lopen op de afdeling voor vragen of advies. Zij staan altijd voor je klaar. De studenten en de leraren hebben gemaakt dat mijn tijd hier op Van Hall Larenstein heel fijn is.“

Toekomst
Over haar toekomst heeft Stefhany goed nagedacht, maar hoe het precies gaat lopen, weet ze nog niet. “Ik wil mij graag specialiseren in schoon drinkwater- en irrigatieprojecten in ontwikkelingslanden. Misschien door eerst een masteropleiding te gaan doen op de Universiteit in Wageningen. Of ik ga na mijn opleiding meteen werken. Ik zie wel hoe het gaat. Als de tijd daar is om te kiezen weet ik vast wat ik wil gaan doen.”

Gouden tip
Als tip voor toekomstige studenten geeft Stefhany mee:  “Je moet goed voor ogen hebben wat jij na je opleiding wilt gaan doen. Als je dit goed in gedachten hebt, kun jij je opleiding zo inrichten dat je kunt komen waar jij wil. En je bent meteen gemotiveerd. En motivatie is bij deze en bij alle opleidingen heel belangrijk.”