Saskia Feldmann

"Ik hou van de internationale blik."


Saskia Feldmann studeert in het werkveld International Business bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL). Deze studie biedt de broodnodige theorie, maar is vooral sterk in haar praktische benadering. Ze heeft geen moment spijt gekregen van haar keuze. Na haar studie zou ze graag een baan willen in de luchtvaartindustrie!

Luchtvaartindustrie
"Later zou ik graag een baan willen in de luchtvaartindustrie; dat wist ik al voordat ik mijn studie koos. Waarom ik dan koos voor een Internatinal Business opleiding bij HVHL? Omdat ik vooral geïnteresseerd ben in Supply Chain Management en duurzaamheid en deze twee onderwerpen zijn buitengewoon goed ontwikkeld in de voedingssector waar HVHL haar roots heeft. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze. De kwaliteit van de colleges over deze onderwerpen is zo hoog als ik had gehoopt en we krijgen ook veel informatie over alle aspecten van zakendoen."

Praktische aanpak
"Maar er is meer! Deze studie biedt de broodnodige theorie, maar is vooral sterk in haar praktische benadering. Echte cases, stages, bezoekende bedrijven, rondleidingen, zakelijke professionals die lezingen komen geven, noem maar op. En wanneer we een opdracht krijgen, is het een echte opdracht, voor een echte klant met een realistisch probleem. Het is vervolgens onze taak om een ​​oplossing te vinden." 

Vragen en antwoorden
"Voor een groothandel in garnalen hebben we bijvoorbeeld een beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen ontwikkeld. Of de opdracht voor een importeur van augurken uit India - hij wilde weten wat de voetafdruk van zijn Supply Chain was. Wat kostte het in energie en grondstoffen; wat kostte het de aarde? Het is niet gemakkelijk om dat uit te vinden en omdat het antwoord net zo echt moet zijn als de vraag, moet je blijven werken totdat het allemaal klaar is. We werken er nog steeds aan!"

Internationaal
"Ik denk dat deze hands-on mentaliteit typisch Nederlands is. In Duitsland, waar ik vandaan kom, zijn we meer geneigd om vast te houden aan de theorie. Ik hou van een beetje elleboogvet en ik hou van de internationale blik. Give me an international career any day! Met een beetje geluk vind ik er een via één van mijn stages."

Meer weten?
Opleidingsinformatie International Business