Romy Ticheloven

"Mijn Engelse taal is al ontzettend veel verbeterd, daarbij zit ik op een opleiding waar ook mijn passie en interesse ligt en het bied zoveel kansen!"

Op het moment volg ik op Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) de opleiding Equine sports and business. Huidig zit ik in het 2de leerjaar van deze opleiding. Voor ik op HVHL kwam heb ik een totaal andere studie gevolgd op MBO-4 niveau financieel administrateur. Maar omdat ik zeer actief ben in de spring sport met verschillende paarden heeft mij het altijd al gekriebeld om een paard gerelateerde studie te volgen. Maar zelf vond ik de MBO paarden studies te basic en te makkelijk, dus heb ik besloten om een andere MBO op leiding te volgen en om op het HBO mogelijk iets paard gerelateerd te doen. Mijn ouders zijn op HVHL wezen kijken voor een opleiding voor mijn broer, maar ik had zelf geen idee dat daar een paard gerichte opleiding zou zijn. Toen mijn ouders thuis kwamen zeiden ze ‘’ Goh Romy, we hebben een opleiding gevonden wat zeker bij jou gaat passen namelijk Equine sports and Business op HVHL’’. Na wat googelen en lezen was ik meteen verkocht, want het was geen makkelijke opleiding en internationaal gericht in de paarden sport.

Ik was in het begin heel bang voor het Engels spreken en luisteren omdat het een Engelstalige opleiding is, maar ik was al snel gerust omdat ik zoveel hulp kreeg van klas genoten en leerkrachten om mijn Engels bij te schaven want die was in het begin nog maar heel minimaal. In het begin was het natuurlijk hard werken om je propedeuse te halen, deadlines te halen maar doordat school je hier toe ook mogelijkheden bied is het te combineren en zeker mogelijk om te halen. Kortom heb ik het enorm naar mijn zin, mijn Engelse taal is al ontzettend veel verbeterd, daarbij zit ik op een opleiding waar ook mijn passie en interesse ligt en het bied zoveel kansen! Mijn netwerk kring, is doormiddel van stage enorm gegroeid, ook door school zelf zijn er veel kansen geboden om je netwerk kring en je zelf te verbeteren.

(Romy Ticheloven, 21 jaar, Nederland, 2e jaars student)