Romy Lahuis

"Tijdens de opleiding ben je veel bezig met het doen van onderzoek"


Romy Lahuis zit in het derde jaar van de opleiding Biotechnologie, ze specialiseert zich in het werkveld Forensic Sciences en is studiekeuzecoach. "In het derde jaar van de opleiding moet er een keuze gemaakt worden voor de minor. Hier zijn veel dingen mogelijk, maar het werken in een lab spreekt mij het meest aan."

Onderzoek
"Een keuze voor een laboratoriumgerichte minor was voor mij heel logisch. In het tweede jaar van de opleiding waren wij veel bezig met onderzoek en mochten we dat steeds meer zelfstandig opzetten. Hier kwamen verschillende dingen bij kijken. Zo werden er meerdere keren per jaar 'plaats delict dagen' georganiseerd. Bij zo'n dag maak je mee hoe het er op een plaats delict aan toe gaat. Daarnaast werd er ook veel onderzoek in het lab gedaan."

Contact
"Naast alle bezigheden op school blijft er nog genoeg tijd over om te sporten, met vrienden af te spreken én voor een bijbaantje. Wil je meer weten, bijvoorbeeld over de opleiding, hoe het is om te studeren aan Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) of ben je benieuwd naar het wonen op kamers, stuur mij dan gerust een e-mail."

Meer weten?
Opleidingsinformatie Biotechnologie

Trefwoorden: