Roald Hetem

Ontwerper verkeer en wegen bij Witteveen+Bos

“Juist de combinatie van theorie en praktijk  legt de basis voor een mooie toekomst”

“Een van mijn eerste projecten bij Witteveen+Bos was de verbreding van de A1 van Apeldoorn tot knooppunt Azelo. Om precies te zijn, ik heb samen met collega’s de aansluitingen van de A1 op de N-wegen bij Deventer, Lochem en Markelo ontworpen. Dat vind ik het mooiste van mijn vak: mijn ontwerp wordt vaak ook daadwerkelijk uitgevoerd! Zo draag ik bij aan een betere doorstroming én verkeersveiligheid.”

Roald Hetem aan het werk bij ingenieursbureau

Heel breed ontwikkelen

“Het fijne aan de studie Land- en Watermanagement (LWM) is de combinatie van theorie en praktijk. Juist daarom heb ik na mijn vwo gekozen voor deze hbo-studie. Waar ik nu veel profijt van heb is dat het vakkenpakket erg breed was, waardoor ik nu over veel aspecten in het werkveld kan meepraten. Vakken als hydrologie, waterbouw, wegenbouw kwamen uitgebreid aan bod, zodat ik al studerend mij breed kon ontwikkelen en erachter kon komen waar ik in verder wilde groeien.

Tijdens de major Grond-, Weg-  en Waterbouw groeide mijn interesse in de wegenbouw. Vandaar ook mijn keuze voor de minor gebiedsgericht ontwerpen in de wegenbouw, die door HVHL samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen werd georganiseerd. Een leerzaam onderdeel daarvan was de business course bij Witteveen+Bos in Deventer. Daar kregen we een kijkje in de keuken en konden we ervaren hoe het was om aan een echt project te werken. Ik ben er in contact gekomen met mijn huidige collega´s en zag daar een toekomst in het wegontwerp.”

Projectmatig werken

“Die toekomst is nu dagelijkse praktijk. Drie jaar geleden ben ik direct na de studie gaan werken bij Witteveen+Bos als ontwerper verkeer en wegen. Omdat we tijdens de opleiding vooral projectmatig werkten, kon ik snel mijn draai vinden op mijn nieuwe werkplek.

Als je het hebt over een goede basis voor je verdere ontwikkeling, dan ben je bij de studie LWM aan het juiste adres. Concluderend is het een goede mix van theorie en praktijk en dat maakt het een fijne en leerzame studietijd. Die goede basis geeft ruimte om verder te groeien binnen het werkveld. Mijn plan is om door te groeien naar een projectleidersfunctie bij Witteveen+Bos. Ook daar is de basis al voor gelegd: die M in LWM staat natuurlijk niet voor niets voor management.”