Rinus Robaard

'De natuur was voor mij een belangrijke reden om voor deze studie te kiezen’


Rinus Robaard (22) komt uit Doesburg en woont nu op kamers in Arnhem. Sinds vorig jaar studeert hij Management van de Leefomgeving aan Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) in Velp. Hij komt graag in de natuur, bijvoorbeeld om te vissen. De natuur was ook een belangrijke reden om voor deze studie te kiezen: “Ik heb nog geen idee wat ik later wil gaan doen, maar deze studie heeft raakvlakken met de dingen die mij interesseren. Vandaar dat ik hiervoor gekozen heb.”

Propedeuse
Rinus heeft in één jaar zijn propedeuse gehaald en is daar erg blij mee. Het is hem opgevallen dat je veel moet samenwerken: “Dat is leuk en handig, want dat zal je later ook veel tegenkomen. Meestal is het een combinatie van samenwerken en alleen werken: je werkt samen aan een project, en schrijft in overleg met anderen je eigen stuk.” Daarnaast spreekt het brede scala aan informatie Rinus aan.

Stage
Rinus kijkt uit naar zijn stage. “Ik ga stagelopen bij Buurtgroenbedrijf in het Spijkerkwartier in Arnhem en ga daar met veel verschillende projecten meelopen. Het afwisselende van de stage vind ik interessant.” Wat hij later wil doen weet hij nog niet. 
“Ik leef van dag tot dag en doe wat ik nu interessant vind. Misschien wil ik iets met ecologie en natuur gaan doen, maar het is nog niet concreet.” Wel heeft hij een tip voor toekomstige studenten. “Sta open voor nieuwe ideeën. Als je alle meningen en visies gehoord hebt, kom je tot het beste resultaat.”

Meer weten?
Opleidingsinformatie Management van de Leefomgeving, Velp

Rinus Robaard, tweedejaarsstudent Management van de Leefomgeving in Velp
Rinus Robaard, tweedejaarsstudent Management van de Leefomgeving in Velp