Pleun Kievits

“Je komt je medestudenten in het werk later nog vaak tegen”


Pleun Kievits (19) speelt viool in een band en is tweedejaars student Management van de Leefomgeving bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) in Velp. Ze werd enthousiast voor de studie door een praatje van de opleidingscoördinator. “Ik had een tussenjaar en wist niet goed wat ik wilde studeren, dus ging ik naar een open dag van HVHL. Toen ik het praatje over Management van de Leefomgeving hoorde, dacht ik voor het eerst: ja, dat wil ik graag studeren.”

Breed
Het brede karakter van de studie sprak Pleun aan. “Je ontwikkelt je heel breed en wordt meer een generalist dan een specialist.” Maar ook de projecten van dit jaar maken haar enthousiast. “We moeten voor de gemeente Culemborg een inventarisatie maken en later dit jaar oplossingen bedenken om de leefomgeving te verbeteren. We kijken bijvoorbeeld naar groen in de wijken, waterberging, etc. Die oplossingen mogen we dan presenteren voor de gemeente. Dat soort projecten vind ik heel tof.”

Leuke klas
Naast het inhoudelijke deel, spreekt ook het sociale deel van de studie Pleun aan. “We hebben een erg leuke klas. Vorig jaar waren we met de groep op excursie naar Amsterdam en na het serieuze gedeelte gingen we met zijn allen wat drinken in een bar. De docenten waren daar ook bij. Het was erg gezellig omdat iedereen toen helemaal zichzelf was.”

Persoonlijk
Zo leerde Pleun haar docenten en medestudenten ook persoonlijk beter kennen. Goed met elkaar overweg kunnen vindt ze dan ook belangrijk. “Je komt elkaar in het werk later nog vaak tegen. Dus hou elkaar te vriend en maak er samen een leuke tijd van.”

Meer weten?
Opleidingsinformatie Management van de Leefomgeving, Velp

Pleun Kievits, tweedejaarsstudente Management van de Leefomgeving
Pleun Kievits, tweedejaarsstudente Management van de Leefomgeving