Olivier Kramer

"Al van kleins af aan, was ik gelukkig op en aan zee!"


Olivier Kramer volgde de opleiding Kust- en Zeemanagement en is inmiddels afgestudeerd. In 2013 liep hij stage in Thailand. Hij maakte daar deel uit van een internationaal team dat zich onder andere inzet om het koraal in de riffen te beschermen. Vandaag de dag is hij werkzaam bij het NIOZ als onderzoeksassistent.

Koraalherstel
"In 2013, tijdens mijn tweede studiejaar, ben ik voor mijn stage vijf maanden op het Thaise eiland Ko Pha Ngan geweest. Ik heb in een team van internationale mariene biologen en studenten meegewerkt aan verschillende projecten van COREsea (Center for Oceanic Research and Education). We zijn bijvoorbeeld bezig geweest met het opkweken van koraal om dat vervolgens in het rif te plaatsen. Dat is een methode die toegepast wordt om het koraal te herstellen."

Wie, wat, waar en hoe
"Onder water had ik een leidende rol. Voor we gingen duiken moest ik instructies geven aan de groep. Dat was voor mij heel leerzaam; eenmaal onder water kun je hooguit nog met wat handgebaren communiceren en het is dus erg belangrijk om vooraf een duidelijke en bondige briefing te geven. Ik heb geleerd om goed het 'wie, wat, waar en hoe' over te brengen!"

Praktijkgericht
"Al van kleins af aan, voel ik me gelukkig als ik op of aan zee ben. Tijdens het vwo wist ik dan ook dat ik iets met mariene biologie wilde gaan doen. Belangrijk vond ik dat de studie praktijkgericht zou zijn en koos daarom voor een hbo-opleiding. Omdat Van Hall Larenstein de mogelijkheid biedt twee buitenlandstages te doen, was mijn keuze na het bezoeken van een open dag en een meeloopdag dan ook snel gemaakt!"

Hart volgen
"Als ik een baan vind in de mariene biologie, dan hoef ik nooit echt te werken, want daar ligt namelijk mijn hart. Toekomstige studenten raad ik ook aan om bij het maken van een studiekeuze dicht bij jezelf te blijven en je hart te volgen!"

Meer weten?
Opleidingsinformatie Kust- en Zeemanagement