Nynke Schaafsma

“Het verschil tussen de culturen is interessant.”


Nynke Schaafsma komt uit het Gelderse Harskamp en studeerde International Agribusiness en Trade bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) in Velp. Over de Engelstalige opleiding is zij heel enthousiast. "Er heerst een goede sfeer!"

Goede keus
“Ik wilde een bedrijfskundige opleiding doen en het liefst ook Engelstalig. Met het agrarische gedeelte had ik in eerste instantie niet zoveel, maar na een meeloopdag van de opleiding was ik helemaal om. Ik heb het heel erg naar mijn zin en ben blij dat ik hiervoor heb gekozen. HVHL is een hele leuke school. Er heerst een goede sfeer om te studeren!"

Praktijkervaring
“In het begin van het eerste jaar deden we een project over Grolsch. We zijn daarvoor naar de Grolsch-brouwerij geweest en konden daar een kijkje nemen in het hele productieproces. Heel interessant! Ik had zoiets ook nog nooit gedaan dus het was een goed begin van mijn studie. Later heb ik een geweldige stage gelopen bij een orchideeënkwekerij in Canada. Hier heb ik heel veel geleerd over de hele handelsketen van dit product!”

Cultuurverschillen
Het volgen van een Engelstalige opleiding bevalt haar heel goed: “Het is een pluspunt voor je toekomstige job, als je de Engelse taal goed beheerst.” Vooral het samenwerken met buitenlandse medestudenten vind ik heel boeiend. Iedereen kijkt op een andere manier naar dingen en ook het verschil tussen de culturen is interessant. Daar leer je vanaf het begin van de opleiding al mee omgaan.”

Meer weten?
Opleidingsinformatie International Business in Food and Flowers

Nynke Schaafsma