Niels Veldkamp

"Mijn visie op de wereld en het beroepsveld is verbreed!"


Niels Veldkamp, student Bedrijfskunde en Agribusiness, heeft stage gelopen in Zambia. Het was een oriënterende stage, met als doel het verruimen van kennis en inzicht in de agrarische sector en het opdoen van praktijkervaring.

Stagewerkzaamheden
"Naast het in kaart brengen van de logistieke keten, doe ik onderzoek naar de traceerbaarheid van producten. Dit biedt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de gehele productielijn van het bedrijf. Zowel op het gebied van productie, opslag, transport en distributie, als op het gebied van in- en verkoop wordt ervaring opgedaan. De theorie uit de modules Management & Organisatie, Marketing & Logistiek en Kennismanagement komt hierbij goed van pas. Daarnaast zijn er al verschillende afnemers van het bedrijf bezocht. Ook dat is erg leerzaam, want op die manier leer je hoe er in het buitenland business wordt gedaan."

Andere omstandigheden
"Verder is het kennismaken met een andere cultuur met andere eetgewoontes, talen en dialecten erg leuk! Andere werkwijzen en samenwerkingsverbanden hebben er voor gezorgd dat mijn visie op het beroep is verbreed. Ik heb nu een beter beeld gekregen van hoe buitenlandse bedrijven in elkaar steken en van de verschillende functies binnen zo'n bedrijf. Stage geeft je die ervaring!"

Meer weten?
Opleidingsinformatie Bedrijfskunde en Agribusiness