Nathalie Bromberg

"Ik heb altijd al iets willen doen met psychologie, natuureducatie en communicatie"


Nathalie Bromberg studeert Bos- en Natuurbeheer en specialiseert zich in het werkveld Mens en Natuur. Op dit moment is zij voor haar stage in Engeland en houdt zich bezig met het opzetten van een natuureducatieprogramma voor onderpresterende jongeren.

Opzetten moestuin
"Ik loop stage bij de Wilderness Foundation in Chelmsford, een klein pittoresk dorpje ten noordoosten van Londen. De Wilderness Foundation heeft mij gevraagd een natuureducatieprogramma te schrijven voor onderpresterende jongeren in de leeftijd van 16 tot 18 jaar. Eén van de onderdelen van dit programma is het opzetten van een moestuin."

Duurzaamheid en respect
"De Wilderness Foundation zet zich in om landbouw, natuurbeheer en -educatie te promoten. Haar missie is mensen, zowel groepen als individuen, in contact te brengen met de natuur en zo onderwerpen als duurzaamheid en respect voor natuur en milieu op de kaart te zetten. Leerlingen van basisscholen en middelbare scholen vormen een belangrijke doelgroep. De Wilderness Foundation biedt daarnaast ook dagbestedingsplekken voor groepen die speciale zorg nodig hebben."  

Speciale behoefte
"In het werkveld Mens en Natuur wordt aandacht besteed aan onderwerpen als autisme, mensen met een verstandelijke beperking en dementie. Ik had dus al wat ervaring met het werken met mensen die een speciale behoefte hebben. Die ervaring kan ik tijdens deze stage goed gebruiken. Om goed met mensen te kunnen werken is het belangrijk dat je flexibel en open-minded bent; iedereen heeft zijn eigen behoeften en wensen en daar moet je goed op in kunnen spelen."

Mens en Natuur
"Ik heb altijd al iets willen doen met psychologie, natuureducatie en communicatie en ik vind het belangrijk om natuur en milieu onder de aandacht van mensen te brengen. Dit komt allemaal aan bod in het werkveld Mens en Natuur. Daarnaast ga je écht de diepte in wat betreft kennis over de natuur, het is dus niet alleen een 'sociale' opleiding. Ook heb ik geleerd om theoretische kennis toe te passen in de praktijk en samen te werken in projectgroepen."

Meer weten?
Opleidingsinformatie Bos- en Natuurbeheer