Marousha

“Ik zou in de toekomst graag een zorgboerderij willen beginnen"


Marousha heeft stage gelopen op zorgboerderij de Adalia Hoeve in de mooie omgeving bij Giethoorn. Zij bieden onder andere dagbesteding en logeeropvang voor kinderen, maar ook hebben zij een hengstenhouderij.

Paarden en mensen
De opdracht die Marousha vanuit haar stage kreeg, was het uitwerken van het idee om paarden en mensen samen te helpen: ‘Your Horse In Balance’. Het project is gericht op het combineren van mensen die problemen hebben met hun zelfvertrouwen en eigenwaarde en paarden die gedragsproblemen hebben. Paard en mens worden aan elkaar gekoppeld en zij zullen samen een behandeltraject doorlopen. Een traject duurt ongeveer vijf weken. De deelnemers zullen tijdens het traject veel leren over de communicatie, de verzorging en de omgang met paarden. Het geleerde kan worden toegepast in de dagelijkse omgang met mensen. Zo ontstaat er een uniek project wat zowel paard als mens ondersteunt bij het behandeltraject.

Zorgboerderij
“Omdat ik graag zelf in de toekomst een zorgboerderij zou willen beginnen, heb ik gekozen om een stage te zoeken in het werkveld Dieren in de zorg", vertelt Marouscha. "Zo kon ik mij alvast goed oriënteren op deze specifieke sector. Daarnaast wilde ik graag stagelopen op een zorgboerderij, waar ook veel met paarden gewerkt wordt. Tijdens de stage heb ik veel verschillende dingen geleerd. Ik weet nu hoe een zorgboerderij werkt en welke werkzaamheden er allemaal bij de organisatie komen kijken. Ook heb ik veel geleerd over de paardenwereld, doordat ik mee mocht naar een hengstenkeuring, de dierenarts heb kunnen ondersteunen bij het insemineren en opvoelen van merries en mee ben geweest bij bezoeken aan een paardenorthopeed.”

Meer weten?
Opleidingsinformatie Diermanagement